Pilvin tarina:

"Keväällä 2020 jäätyäni kotitoimistolle päivät kuluivat palavereissa istuen ja illalla työt venyivät yhä pidemmälle. Työn jaksottamisesta sekä rajanvedosta työn ja vapaa-ajan välille ei tullut oikein mitään. Niska ja selkä jumittui, pää ei kääntynyt ja jäätävä jalkojen särky illalla vei voimat jaksamiselta.

 

Hanna-Leena tuli kotiini tsekkaamaan tilanteen ja huomasi kehossani olevia ominaisuuksia.  Yläselkäni on aina ollut kyfoottinen ja stressin aikana huomaan kuinka pinnallista hengitykseni on. Hanna-Leena lähti räätälöimään treeniäni sovittaen sen tämän päivän rytmiini. Etsimme välineet ja paikat missä treenit on helppo tehdä, ja keskusteluissa huomioitiin myös muu liikkumiseni, rakas juoksuharrastus saatiin sovitettua muuhun treeniin.

Kaikki lähti hengityksestä, lähdimme tekemään  sille ”tilaa” erilaisilla hengitysharjoituksilla. Nämä harjoitukset ovat tänä päivänä päivittäisessä tekemisessäni mukana ja yhdistettynä lihastreeniin ne vahvistavat kehoani oikeista paikoista tuoden treeniin kovasti lisätehoa. Lisäksi pää puhdistuu kun keskittyy treeniin ja hengitykseen ihan eri tavalla!

Hanna-Leena on aina valmis auttamaan ja vastaamaan kysymyksiin. Lisäksi hän pyytää jatkuvaa palautetta ja hioo liikkeitä asiakkaan tarpeiden mukaan. Olen saanut kivasti rytmiä tekemiseen tällä ja vahvemman kehon. Niska-, hartia- ja jalkasäryt on pysyneet poissa jo monta kuukautta! Vahva suositus tälle firmalle!!"

-Pilvi Tunturi

juoksu_arki_edited.jpg

Tarinoita fysioterapiasta asiakkaidemme kertomana.

Vuokon tarina:

Nilkkamurtumien jäljiltä mieli oli apea. Ajattelin, että hyvästi hiihtäminen ja maastopyöräily, kaksi lempilajiani.

Anun kanssa aloitettiin nilkan fysioterapia ja liikkeelle lähdettiin minun tavoitteistani.  Mitä haluan pystyä tekemään? Oli selvää, että haluan kuntoutua niin, että pystyn palaamaan entisten rakkaiden liikuntaharrastusten pariin ja tekemään työtäni täysipainoisesti.

Anu on katsonut tilannetta ja kehoani kokonaisuutena, emme siis ole vain kuntouttaneet nilkkaa ”kikka vitosilla”, vaan tehneet hengitysharjoituksia, vahvistaneet koordinaatiota, tasapainoa, lihasvoimaa ja kehonhallintaa. Harjoitteet ovat olleet monipuolisia, riittävän haastavia ja jopa hauskoja! Niitä on ollut ilo tehdä. Olen saanut roppakaupalla tietoa kehoni toiminnasta ja sen mahdollisuuksista.

Jalkani on kuntoutunut loistavasti; kävelen sujuvasti, pyöräilen ja hiihtäminen mahdollistunee heti seuraavilla lumilla! Suosittelen:)

-Vuokko

hiihto_edited.jpg

"Itseäni ei kiinnosta venyttely tai yleensäkään liikkuuvusharjoittelu, mutta varsinkin lonkat ja olkapäät ovat vaivanneet pääosin heikkojen liikeratojen takia. Päätin tehdä asialle jotain ja hain apua fysioterapiasta. Ratkaisuna oli liikkuvuutta lisäävä saliharjoittelu ja tämä onkin ollut erittäin hyvä vaihtoehto, koska motivaatio salitreeniin on korkeampi kuin pelkkään liikkuvuuden harjoittamiseen. Harjoitteet ovat myös paljastaneet omat heikot kohdat vuosien salitreenin jälkeen, joten on ollut palkitsevaa kehittyä aivan uudella tavalla. 

 

Käytännössä omat tulokset olen huomannut kuitenkin parhaiten arkielämässä. Niinkin yksinkertainen asia kuin lattialta nouseminen on helpottunut aivan huomaamatta. Pienten lasten kanssa leikkiessä on mukava, kun ei tarvitse könytä ylös lattialta. Myös olkapäät kestävät paremmin lattialla nojaamista sekä myös saliharjoittelua. Lisäksi käveleminen tuntuu helpommalta, kun ennen laiskat takareidet on saatu mukaan yhdessä lonkan parantuneen liikkuvuuden kanssa. Sitä "kapasiteettia" on todellakin tullut lisää arkeen, mikä on osaltani juuri ollutkin tavoitteena. Iso suositus varsinkin niille, joita venyttely ei vaan innosta, mutta olisi kiva liikkua vaivatta."

 

-Mies, 32 vuotta

"Alusta pitäen on ollut olo, että olen hyvissä käsissä.  Alkutapaaminen oli perusteellinen: kyselitte, mutta myös kuuntelitte ja siitä oli hyvä lähtä rakentamaan yhteistyötä. Todella kartotettiin niitä mun heikkouksia ja mietitte miten niitä lähtisin kehittämään ja muuttamaan parempaan suuntaan.  Olin onnesta soikeana kun ihan kaksi fysioterapeuttia oli vaan mua varten ja mun parhaaksi lyömässä viisaita päitään yhteen. 

Joka käyntikerralla juteltiin missä mennään ja treenattiin yhessä liikkeitä ja kaikki kuvattiin. Ja huumorihan kukki juuri sopivasti   Sain liikkeet videoina ja myös tarkan ohjelman sähköpostilla. Tämä oli todella hyvä, sillä näin vanhana ei taho kaikkea muuten muistaa  Noihin videoihin oli hyvä palata ja tarkistaa vaikka jokin ihan pieni yksityiskohta. 

Olen monet kerrat miettinyt, mikä sai minut sitoutumaan tällä kertaa oikein tosissaan tähän projektiin. Aiemminkin olen toki itseäni kuntouttanut erittäin hyvässä ohjauksessa, mutta jossain kohtaa on sitten tullut väsähtäminen..  Kipu se ei ollut, vaikka sitä kropassa riitti yllin kyllin. Minut vakuutitte Hiihtokonsultin yhteistreeneissä, kehonhuollon merkeissä. Joka kerta tehtiin itselle uusia liikkeitä ja ohjasitte tarkasti tekemään ne oikein.

 

Projekti oli määritelty kestämään 3 kuukautta ja seuranta oli tiheää. Toki käyntien välit pitenivät vähitellen, mutta juurikin alussa oli tärkeää ettei seuraava aika ollut liian kaukana tulevaisuudessa. 

Kun tilanne tuntui pysyvän kivun suhteen kuitenkin ennallaan, niin suuntaa muutettiin pian. Oikeita asioita oli tehty, mutta tilanne vaati kuitenkin uudelleen suuntausta. Tästä alkoi sitten kivuton kausi, joka oli parasta pitkään aikaan. 

Juuri ennen loppusuoraa sain kuvan omasta kyykystäni ennen ja jälkeen ja voi sitä riemua kun näin ihan itse miten paljon tilanne oli muuttunut jo siltä osin. Toki olin huomannut muutoksia kropassani jo aiemminkin, mutta tuo kuva kertoi niin paljon ja toi äärettömän hyvän mielen. Aiemmin olin juoksulenkillä ihan ääneen sanonut "oho", kun oma lantio tuntui ihan "irtonaiselta"   Samoja fiiliksiä on alkanut löytymään perinteisen hiihdosta. Vapaata hiihtäessä meno oli tasapainoisempaa eikä enää tuntunut, että kroppaa pitää erikseen "nostaa" vasemman suksen päälle. Yläkroppaan on tullut liikkuvuutta rutkasti lisää. 

Tämä on ollut itselleni niin opettavainen projekti, etten tiedä miten teitä tarpeeksi kiittäisin. Vaikka työ onkin tehtävä itse, niin ilman teidän ammattitaitoa ja tätä projektia, en olisi saanut tällaisia muutoksia omassa kropassani aikaan. Kiitos! Teitä on helppo suositella muillekin! "

-Testiliikkuja-Jaana 3/2021

Asiakastarinat ja asiakkaan tietoja julkaistaan vain asiakkaan suostumuksella.